Відбілювання
Відбілювання зубів зазвичай проводиться шляхом впливу перекису водню (H2O2) на дентин зуба (який розташовується безпосередньо під емаллю). Коли перекис водню проникає крізь емаль, пігментація в дентинних канальцях окислюється, і з'являється білий колір, який просвічує через напівпрозору емаль. У традиційних системах відбілювання зубів для стимулювання процесу окислення використовують лампи, які крім світла випромінюють тепло. Недоліком цього методу є те, що нагрівання викликає безліч побічних ефектів, в тому числі, свербіж і роздратування шкіри, подразнення ясен, опіки від легкої до важкого ступеня. Крім того, більшість ламп випромінюють шкідливе ультрафіолетове випромінювання.

Імплантація
​​​​​​​Протягом всієї історії свого розвитку людство намагалося навчитися відновлювати втрачені зуби. Наукові експериментальні дослідження в кістковій тканині, розпочаті шведським вченим Бранемарк в середині 20 століття, показали, що зубні імплантати не викликали негативних побічних явищ в живому організмі. У 1965 році почалися клінічні дослідження, успішні результати яких були опубліковані в 1971 році. У 1981 році Бранемарк і Едель підвели підсумки 15-річного дослідження: 90% імплантатів успішно функціонували протягом усього терміну спостереження. У нашій країні імплантологія стала офіційно визнаним розділом стоматології в 1986 році. За цей час з'явилися докази того, що імплантація є надійним і передбачуваним методом лікування.

Виправлення прикусу
До недавнього часу єдиним способом досягнення рівних зубів вважалося протезування-покриття зубів коронками. Слово «брекети» на дорослу людину наводило жах. Нікому не хочеться носити «скоби» декілька років. Крімтого неповна інформація, низький рівень знань формували забобони, що викликають недовіру до ортолікування . Сьогодні ставлення до ортодонтичного лікування у дорослих менше скептичне. Разгорнуті показання до протезування все більше замінюються альтернативними методами лікування.Перед будь-яким втручанням / лікуванням необхідно провести діагностику і скласти план лікування. Обов'язковими, тобто без яких не можна проводити лікування, методами обстеження в ортодонтії є:

Протезування
Протезування зубів (Ортопедична стоматологія) Вініри, металокерамічні і цільнокерамічні коронки, безметалова кераміка, знімні протези, Бюгель в сучасному протезуванні зубів, або, як відновити зуби за допомогою стоматолога-ортопеда. Відсутність зубів у роті призводить до безлічі проблем, таких як: -неможливість повноцінно прожувати їжу, а це підвищений ризик розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту;

Видалення зубних відкладень
Самий ретельний догляд за порожниною рота вдома не може замінити професійну гігієну. Часто ми стикаємося зі стійким нальотом на зубах, впоратися з яким в домашніх умовах буває складно. І одним з найбільш оптимальних методів очищення зубів від нальоту є техніка Air Flow. Суть процедури в тому, що поверхня зубів обробляється сумішшю води і порошку (на основі бікарбонату натрію) під тиском. Повністю знімається наліт курця, наліт від кави, чаю, в тому числі добре очищається наліт в анатомічних ямках і на бічних поверхнях зубів.