Терапія каналів зуба

Терапія каналів зуба- головна складова ендодонтії, розділу стоматології, що займається попередженням, діагностикою та лікуванням захворювань пульпи зуба (судинно-нервовий освіту, розташоване всередині зуба).

Вогнища гострого і хронічного запалення в пульпі, а також тканинах, що оточують корінь зуба заподіюють фізичні і моральні незручності, вони можуть служити джерелом розвитку запальних процесів щелепно-лицевої ділянки та шиї, здатні ускладнити перебіг захворювань внутрішніх органів і систем, провокувати розвиток вогнищево-обумовлених захворювань . Тому зазначені вогнища інфекції вимагають своєчасного, адекватного та ефективного ендодонтичного лікування. Методи ендодонтичного лікування дозволяють врятувати навіть сильно зруйновані і інфіковані зуби, запобігти ускладненням, що ведуть до втрати зуба, серйозних захворювань м'яких і кісткових тканин.

Головні причини захворювань і руйнувань пульпи:

-пронікновеніе бактерій з глибокої каріозної порожнини;

-травматіческое пошкодження зуба;

-запалення пульпи внаслідок захворювання ясен;

Лікування зубів, які потребують терапії кореневих каналів частіше вимагає декількох візитів і включає в себе наступні етапи:

-Точна клінічну діагностику;

-специальности підготовку;

-обезболіваніе;

-забезпечення максимальної асептики;

-забезпечення найбільш короткого і достатнього доступу до усть кореневих каналів;

-первинна очистку каналу, визначення точної робочої довжини, інстументальное проходження, розширення і формування;

-в залежності від поширення запального процесу і його стадії в каналах можуть залишати лікарські речовини і зуб закривається тимчасовою пломбою.

-При гнійному запаленні лікар може залишити відкритою порожнину зуба на кілька днів для дренажу (відтоку). Щоб допомогти організму впоратися з інфекцією, яка поширюється за межі зуба може бути призначена антибактеріальна і протизапальна терапія.

-обтурацію кореневих каналів і її контроль.

Потім структура, функція і зовнішній вигляд зуба відновлюється фотополімерною реставрацією або коронкою.

Хочеться відзначити, що захворювання пульпи в переважній більшості є ускладненням нелеченого карієсу, тому профілактикою служить своєчасне лікування карієсу. Профілактика карієсу і регулярні профілактичні огляди дозволять уникнути цього захворювання і зберегти зуби міцнішими.

Причиною виникнення карієсу вважається три основні чинники:

1.Плохая гігієна порожнини рота

2.Сахаросодержащая дієта

3.Снижение резистентності емалі

Якщо ми говоримо про резистентності емалі більше як про спадковий фактор, то два перших пункти залежать цілком від нас самих.

Сучасна стоматологія має бути більшою мірою профілактичної. Допомогти зберегти зуби здоровими, по можливості застосовувати зубозберігаючі підходи до лікування - ідеологія нашої клініки.

Але якщо вже виникла необхідність в лікуванні каналів зуба, то це необхідно зробити якомога раніше, навіть якщо хворобливі відчуття незначні. Необхідно пам'ятати, що відкладання лікування наближає зуб до такого методу лікування як видалення, а наявність цього зуба може бути вирішальним у виборі виду конструкції і складності протезування.

У нашій клініці ми маємо в своєму розпорядженні усіма необхідними матеріалами і інструментами. При проведенні лікування використовуємо апекслокатор, Ендомотор, спеціальну оптику. Професіоналізм лікарів дозволяє надавати допомогу високої якості.



Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: