Детальний опис процедури професійної чистки
Професійна гігієна в даний час є найважливішим елементом комплексного лікування захворювань тканин пародонта, а також невід'ємною складовою терапії всіх стоматологічних захворювань. Гігієна ротової порожнини - це професійне чищення зубів шляхом видалення зубного каменю, над- і підясневих зубних відкладень, і згладжування поверхні кореня, що перешкоджає в подальшому утворенню зубного нальоту. Особливу увагу заслуговує механізм утворення зубних відкладень.

Загальні захворювання і тканини пародонту
іпертиреоз-ураження щитовидної залози, що супроводжується надмірною продукцією її гормону-тироксину. Частіше хворіють жінки. Клінічні прояви захворювання різноманітні, відзначаються поразки основних систем організму (серцево-судинної, нервової, сечовивідної), порушення обміну речовин, у дітей-раннє прорізування зубів, у осіб будь-якого віку-висока інтенсивність ураження карієсом. Для дорослих характерна специфічна локалізація карієсу-пришийкова, що багато дослідників пов'язують зі зміною функції слинних залоз. Основним симптомом з боку періодонта (тканин, що оточують корінь зуба) є остеопороз альвеолярного відростка, особливо в околоверхушечной області коренів багатьох зубів. Це супроводжується порушенням зв'язкового апарату, яке зумовлене порушенням мікроциркуляції, отже рухливістю, зміщенням та випаданням зубів.

Догляд за ортопедичними конструкціями порожнини роту
Сучасні методи протезування дозволяють вирішити найрізноманітніші проблеми з втратою зубів, як при одиничних дефектах зубного ряду, так і при повній відсутності зубів. Штучні зуби, звичайно ж не схильні до карієсу, але ортопедичні конструкції збирають на собі залишки їжі, що є прекрасним середовищем для розмноження бактерій, а отже можуть викликати запальні прцесси в порожнині рота, стати причиною неприємного запаху з рта.Поетому догляд за зубними протезами не менш важливий , ніж за звичайними зубами.

Активні компоненти зубних паст
Натріюлаурилсульфат міститься в багатьох миючих речовинах і майже у всіх наявних на ринку зубних пастах (в концентрації 0,5-2,0%) в якості детергенту аніонів. Натріюлаурилсульфат володіє емульгуючим і поверхнево-очисним дією до того ж має невелику антибактеріальну вліяніе.Било відзначено, що застосування натрію лаурісульфата збільшує в невеликому ступені десквамацію епітелію слизової оболонки порожнини рота, а також в деякій мірі прискорює повторність афтозного стоматиту у страждаючих від нього пацієнтів.

Для тих,хто курить
Гігієна порожнини рота-вкрай важливий елемент профілактики нальоту курця, оскільки нікотин, аміачні і фенольні сполуки, що входять до складу тютюнового диму, можуть впливати на стан поверхні емалі як безпосередньо, так і у взаємодії з м'яким зубним нальотом, що містить бактеріальні скупчення, що є однією з причин високої поширеності та тяжкості пародонтиту серед кращих.

Цікаві факти про стоматологію
У Китаї був створений національний свято, яке перекладається як "День любові до своїх зубів". Проводиться він щорічно 20 вересня.Таким чином мудрі китайці вирішили збільшити інтерес до підтримки здоров'я зубів і ясен. Насіння кунжуту добре впливають на зуби і порожнину рота. Регулярне 3-х хвилинне полоскання рота кунжутним маслом зменшує ризик появи карієсу і запалення ясен.Реклама зубного порошку в друкованому виданні "Нива" за 1914 рік.

« 1 2 3 4 »