Для тих,хто курить

Для тих, хто курить

Гігієна порожнини рота-вкрай важливий елемент профілактики нальоту курця, оскільки нікотин, аміачні і фенольні сполуки, що входять до складу тютюнового диму, можуть впливати на стан поверхні емалі як безпосередньо, так і у взаємодії з м'яким зубним нальотом, що містить бактеріальні скупчення, що є однією з причин високої поширеності та тяжкості пародонтиту серед кращих.

 Процес утворення нальоту курця протікає в кілька етапів, кожен з яких визначається впливом як індивідуальних (місцевих), так і зовнішніх чинників.

 Пігментацію зубів у курців слід розглядати як поверхневе або глибоке фарбування. Найбільш характерним є утворення темно-коричневого, майже чорного, нальоту уздовж шийок зубів, на поверхнях, що не приймає участь в жуванні. Формування гігієнічних навичок у пацієнтів не дають самі пособі необхідного ефекту. Лише завдяки регулярній професійної гігієни можливе запобігання захворювань пародонту.

 Професійне очищення передбачає видалення всіх м'яких і твердих зубних відкладень на всіх поверхнях зубів і подальшу полірування зубів.

 Існує кілька способів видалення бляшки і нальоту: хімічний, абразивний, ультразвукової, ручний. В даний час набула широкого поширення повітряно-абразивна техніка (хендібластери): апарати серії Air-flow (EMS), ProphyEST (Geosoft Pro), Prophi-Jet Cavitron (Dentsply) та інші.

 Застосування хендібластера найбільш виправдано для видалення зубного нальоту з важкодоступних областей зуба. Використання суміші води і соди бікарбонату (смак лимона, подається під тиском на поверхню зуба, призначено винятково для очищення емалі зуба. Передача енергії повітряного потоку на частки йде через крапельки води, які мають велику масу спокою. Тому кінетику впливу аерозолю на зуб можна регулювати, змінюючи подачу води в наконечник. Розсіювання енергії по робочій поверхні відбувається рівномірно, т.к.поток на відстані 1-5мм можна вважати ламінарним. Площа дотику викидається з сопла наконечника  і з оброблюваної поверхнею зуба залежить від відстані до останньої. При рекомендованій робочій дистанції в 1-3мм робоча поверхня становить 2-12мм2. Струмінь порошку подається на поверхню зуба, відсутня передавальна вібрація.

 У клініці "Просто Казка" використовується апарат Air flow (EMS), оригінальні порошкові суміші різної абразивності.

 Процедура проводиться лікарями, які мають спеціалізацію та сертифікати про проходження навчання на тематичних курсах. Це дозволяє виконати процедуру на високому професійному рівні, комфортно для пацієнта і абсолютно безпечно для здоров'я зубів.



Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: