Рекомендації після чистки зубів
Пам'ятка пацієнту після проведення професійного чищення зубів

Ось Ви вийшли з кабінету лікаря - гігієніста з сліпуче чистою і сяючою посмішкою! Як хочеться, щоб це відчуття чистоти зберігалося якомога довше. Що ж можна зробити, щоб до наступної професійної гігієни накопичити якомога менше зубних відкладень, які підтримують запалення в яснах і порушують красу Ваших зубів?

➤ Ми радимо прислухатися до рекомендацій лікаря і змінити свою улюблену стару щітку на нову (в ідеалі, цю заміну необхідно робити раз в три місяці).

➤ Може трохи підвищитися чутливість ясен, можлива кровоточивість - потрібно полоскати ротову порожнину.

➤ Найближчі дві години, а бажано два дні після проведення професійної гігієни порожнини рота, потрібно утриматися від фарбувальний їжі (соки, напої з барвниками, кава, чорний чай, страви з великою кількістю буряка і моркви), а також від куріння.

Через дві доби утворюється кутикула - тонка прозора захисна плівка на зубах, яка є в нормальним явищем під час процедури.

➤ Дотримувати гігієну ротової порожнини, чистити зуби два рази в день.

➤ Застосовувати зубочистки, зубні йоршики, зубні нитки - для видалення залишків їжі з міжзубних проміжків.

➤ Необхідно полоскати рот після їжі.

➤ Для профілактики необхідно вживання твердої їжі (морква, яблука, капуста).

➤ В разі появи зубного каменю треба відразу звернутися до лікаря для його видалення. При ігноруванні даних порад є небезпека появи різних ускладнень. Може з'явитися запалення ясен або неприємний запах з рота.

Професійне чищення зубів - це вкрай корисна профілактична міра з запобігання серйозних стоматологічних захворювань!

 
  •  


Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: