Догляд за ортопедичними конструкціями порожнини роту
 
Догляд за знімними протезами.
У догляді за знімними протезами використовуються механічні, фізичні та хімічні методи очищення, а також їх різні комбінації.
Механічне очищення проводиться за допомогою спеціальної зубної щітки, на якій щітина розташована по обидва боки головки: з одного боку щітина довша і має зигзагоподібні форму (призначена для обробки зовнішньої поверхні протеза), а з іншого-закруглена (для очищення внутрішньої поверхні протеза). Сама головка може бути прямою або серповидно зігнутою. Щітина в різних моделях щіток відрізняється по жорсткості (як правило вона жорсткіше, ніж в звичайних щітках).
Хімічне очищення полягає в замочуванні в різних розчинах, що очищають і дезінфікуючих протез, а також усувають неприємні запахи. З цією метою можуть бути використані як готові розчини, так і концентрати, а також  у вигляді таблеток, які використовуються для приготування таких розчинів.
Дуже ефективна очистка ортопедичних, а також ортодонтичних конструкцій за допомогою спеціальних пристроїв, що генерують ультразвукові коливання. Ультразвукове очищення може застосовуватися для догляду за будь-яким типом знімних протезів, але особливо актуальна вона при догляді за нейлоновими протезами, так як звичайні методи очищення можуть привести до пошкодження протеза, появи подряпин і мікротріщин, які не тільки погіршують функціональні і естетичні характеристики протеза, а й є притулком для різних мікроорганізмів.
Догляд за зубними протезами незнімного типу.
При догляді за незнімними протезами рекомендується використовувати зубні щітки з м'якою щетиною для максимально дбайливого догляду. Для очищення важкодоступних місць необхідно використовувати спеціальні міжзубні йоршики або однорядні зубні щітки і флос.
Дуже непогано в догляді за незнімними протезами зарекомендували себе електричні зубні щітки (в тому числі і ультразвукові), але для максимально ефективного видалення залишків їжі, особливо у важкодоступних місцях, бажано використовувати іригатор порожнини рота, до того ж він не пошкоджує елементи конструкції протеза і стимулює мікроциркуляцію в тканинах ясен.
Рекомендується також регулярно використовувати ополіскувач для порожнини рота, лікувально-профілактичні спреї і т.п.
 


Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: