Догляд за порожниною рота після імплантації зубів
Дентальная імплантація- складний багатоетапний процес, що вимагає відповідального ставлення не тільки лікаря, який проводить операцію, а й самого пацієнта. Для того, щоб знизити ризик виникнення ускладнень і відторгнення імплантату до мінімального і максимально продовжити термін його служби, необхідно строго виконувати рекомендації лікаря, в тому числі і що стосуються особливостей гігієнічного догляду за порожниною рота в різні терміни після імплантації.
Особливо важливі ці рекомендації на післяопераційному етапі, так як слизова оболонка рота ще вразлива для інфекції. Вся післяопераційна терапія спрямована на два моменти:
-не дати можливості приєднатися інфекції;
-прискорити процес загоєння.
Виходячи з цього і побудований післяопераційний план лікування. Розглянемо «лист призначення»:
1.Флемоклав Солютаб (сін.амоксіклав, АУГМЕНТИН) - антибіотик, який призначається при об'ємних втручаннях.
2.Еріус- антигістамінний препарат, який сприяє зменшенню або запобіганню запального процесу після імплантації.
3.Вольтарен (нурофен, ібупрофен) - нестероїдний протизапальний препарат, дія якого спрямована на зниження набряклості і на зменшення запального компонента після операції.
4.Лінекс- пробиотик, призначається одночасно з прийняттям антибіотиків для попередження небажаних наслідків (дисбактеріоз, молочниця, кандидоз).
5.Аскорбінова кислота- це неодмінна складова обміну речовин. Наше завдання забезпечити повноцінний обмін речовин в стадії операції і дати можливість організму швидкої реабілітації після операції.
6.Полівітаміни.
7.Кальцій Д3 Нікомед. Кальцій- головний зі  складників кісткової тканини, вкрай необхідний мінерал. З цією ж метою настійно рекомендується протягом місяця кисломолочна дієта (йогурт, сир, кефір).
8.Тантум Верде- це дуже важлива гігієнічна складова. Рана і шви повинні бути завжди чистими, для цього необхідно дотримуватися гігієни. Яким чином? Ванночки з розчином: набираємо врот один ковпачок розчину Тантум Верде і 2-3 хвилини тримаємо. Сплюнули.
 
 


Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: